Hulp van Blauwe Maan en andere organisaties in Midden-Brabant na seksueel misbruik

Soms is de steun van familie en vrienden genoeg om gebeurtenissen van seksueel misbruik te verwerken. Maar het kan ook zijn dat er professionele hulp nodig is. Er zijn verschillende organisaties in Midden-Brabant die hulp bieden na seksueel misbruik, aanranding en verkrachting. Bel in noodsituaties altijd 112. Als er geen direct gevaar is, maar je wel hulp nodig hebt, kun je altijd terecht bij:

Blauwe Maan
Blauwe Maan biedt ondersteuning na seksueel misbruik aan slachtoffers uit de gemeente Tilburg en Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk en Waalwijk. De gevolgen van seksueel misbruik kunnen groot zijn. Net als de stap om hulp in te schakelen. Bij Blauwe Maan willen we die stap zo klein mogelijk maken. Daarom kun je hier zonder verwijzing, zonder wachtlijst en geheel gratis terecht. We werken met een team van professionele hulpverleners en vrijwilligers, waarvan een aantal zelf ervaring heeft met seksueel misbruik. Zij begrijpen precies hoe jij je voelt. Wat er ook gebeurd is: je staat nooit alleen en er is altijd hulp.

Centrum Seksueel Geweld
Na een ongewenste seksuele ervaring is het advies om zo snel mogelijk te bellen met het Centrum Seksueel Geweld (0800-0188). Het Centrum Seksueel Geweld biedt specialistische zorg met een team van artsen, verpleegkundigen, politie en andere hulpverleners. Ze zorgen bijvoorbeeld voor contact met professionals in jouw regio, een persoonlijke begeleider of contact met de politie. Hoe sneller je contact zoekt, hoe beter ze je kunnen helpen.

Veilig Thuis
Veilig Thuis is het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling. Hier kun je jouw verhaal kwijt en je vragen stellen. Een medewerker bekijkt wat je als beller zelf kunt doen en of er een melding gemaakt moet worden bij Veilig Thuis.

Helpwanted.nl
Helpwanted.nl biedt ondersteuning aan slachtoffers van online seksueel misbruik. Je kunt hier terecht voor informatie en contact met hulpverleners. Ook staat er een online formulier op www.helpwanted.nl voor het melden van online seksueel misbruik. Denk bijvoorbeeld aan het verspreiden van naaktfoto’s, chantage met webcambeelden of sexting. Je krijgt hier specifiek advies voor jouw situatie.

Slachtofferhulp Nederland
Slachtofferhulp Nederland helpt mensen hun leven weer op te pakken. Bijvoorbeeld na inbraak, stalking of een verkeersongeval. Maar ook na seksueel misbruik. Ze bieden emotionele steun, hulp in het strafproces en ondersteuning bij het vergoed krijgen van schade.

Er is altijd hulp
Weet je niet waar je moet beginnen met hulp zoeken? Contact opnemen met Blauwe Maan is laagdrempelig. We hebben een sterk netwerk zodat jij je verhaal niet telkens opnieuw hoeft te vertellen. We kijken naar jouw situatie en jouw wensen. We kunnen je ook in contact brengen met andere organisaties als dat nodig is.

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747