Mindfulness

De training Mindfulness kan je helpen wanneer je na seksueel misbruik lichamelijke of geestelijke stress ervaart. Via Blauw Maan kun je deze training samen met lotgenoten volgen.

Wat is Mindfulness?

Mindfulness klinkt misschien zweverig of ingewikkeld, maar dat is het niet. Het betekent: je volledig bewust zijn van wat je ervaart. Met aandacht in het hier en nu zijn, in plaats van ‘op de automatische piloot’ te leven. Hierdoor leef je intenser en bewuster. Je leert afstand nemen van de spinsels in je hoofd, kunt je beter concentreren en ontspant gemakkelijker. Ook leer je beter je grenzen bewaken, waardoor je meer grip op je leven krijgt.

Wanneer helpt het?

Mindfulness werkt goed bij psychische klachten zoals een burn-out, bij spanning, onrust, angst en depressie. Maar ook mensen met chronische pijn, een hoge bloeddruk, hoofdpijn en andere lichamelijke klachten kunnen veel baat hebben bij deze training.

Mindfulness training bij Blauw Maan

Onze Mindfulness training wordt verzorgd door een gecertificeerde Mindfulness trainer en een hulpverlener van Blauwe Maan. Naast de wekelijke bijeenkomsten is het belangrijk dat je dagelijks thuis oefent: minimaal een half uur per dag. Is dit voor jou niet mogelijk of verwacht je meer dan twee keer afwezig te zijn? Dan raden wij je aan een andere keer deel te nemen aan de training. Let op: tijdens de trainingsbijeenkomsten wissel je ervaringen uit over de oefeningen, maar niet over je ervaring met seksueel geweld.

Praktische informatie

  • Gemiddeld 8 deelnemers per groep.
  • 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en een oefendag
  • Start twee keer per jaar
  • Kosten: € 130 (inclusief werkboek en audiomateriaal), over te maken voor aanvang van de training. Mocht dit bedrag bezwaarlijk zijn, dan kunnen we hier een oplossing voor vinden. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de training
  • De Meedoen-regeling van de gemeente Tilburg is van toepassing. Indien je aan de voorwaarden voldoet, vergoedt de gemeente de kosten.

Lees ook over onze training Boost je zelfbeeld. Meer informatie of aanmelden? Neem contact op.

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747