Stagiaires

Stagiaires (m/v) zijn onmisbaar voor Blauwe Maan. Zij zijn – samen met de beroepskrachten en vrijwilligers – de drijvende kracht achter onze organisatie. Kom jij stage lopen bij Blauwe Maan?

Stage lopen bij Blauwe Maan

Als stagiair ben je onderdeel van een van onze hulpverleningsteams. Deze teams bestaan uit beroepskrachten, stagiaires en vrijwilligers. Samen met een beroepskracht voer je gesprekken met cliënten en neem je deel aan het teamoverleg. In dit overleg worden cliëntgesprekken nabesproken en wisselen we ervaringen over de hulpverlening uit.

Onze stagiaires:

  • zitten in het derde jaar van hun hulpverlening- of zorggerelateerde hbo-opleiding of koppelen het tweede jaar aan hun derdejaars stage.
  • zijn 8 tot 32 uur per week beschikbaar.
  • beschikken over basale gespreksvaardigheden en kunnen goed luisteren.
  • hebben hun eigen ervaringen (eventueel met seksueel misbruik) verwerkt, zodat deze de hulpverlening niet belemmeren.

Blauwe Maan biedt jou:

  • een werkplek waar je iets kunt betekenen voor mensen die te maken hebben (gehad) met seksueel geweld of seksueel misbruik.
  • een werkplek waar je kennis en ervaring opdoet in de psychosociale hulpverlening.
  • een starttraining, waarin je leert omgaan met de problematiek van onze cliënten en stilstaan bij jouw positie als hulpverlener.
  • ruime gelegenheid jezelf te ontwikkelen op een uitdagende werkplek.
  • een hartelijke en collegiale werksfeer.

Zoek je een interessante stage waarbij je van grote waarde bent voor cliënten? Lees hieronder het verhaal van Guus die als stagiair bij Blauwe Maan binnenkwam en vervolgens onderdeel uitmaakte van het vaste team hulpverleners.

‘In het voorjaar van 2016 solliciteerde Guus bij Blauwe Maan voor de functie stagiair hulpverlener. Op dat moment wist hij niet zeker of hij daar als man wel voor in aanmerking kwam. Omdat hij erg geïnteresseerd was in het werken aan herstel van mensen die te maken hebben gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag, besloot hij toch een brief te schrijven. Met succes. Nadat Guus een succesvolle stage bij Blauwe Maan had afgerond, is hij als hulpverlener enige tijd verbonden geweest aan de organisatie. Hij vertelt hierover.

“Blauwe Maan is een kleine, hartelijke en warme organisatie voor zowel cliënten als voor hulpverleners, vrijwilligers en stagiaires. Ik was dan ook blij dat ik ook na mijn stage actief ben gebleven voor Blauwe Maan, als mede-begeleider van een lotgenotengroep. Tijdens mijn afstuderen ben ik een aantal uren per week gaan werken in de hulpverlening. Na het behalen van mijn diploma werden deze uren uitgebreid. 

Meerdere keren hebben mensen mij gevraagd hoe het is om als man te werken met slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ze wilden weten…lees verder…

 

Wil jij stage lopen met Blauwe Maan? Stuur ons dan per e-mail een motivatiebrief (info@blauwemaan.nl). Wij nemen dan contact met je op.

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747