Lotgenoten
Wanneer je in het verleden of onlangs seksueel misbruikt bent, kan contact met lotgenoten heel waardevol zijn. Seksueel geweld, in welke vorm dan ook, kan je in een isolement plaatsen. Omdat je je schaamt of schuldig voelt. Misschien heb je ook last van andere gevoelens en twijfel je of die gevoelens wel ‘normaal’ zijn. Erover praten met anderen die geen soortgelijke ervaring hebben is vaak moeilijk. Tijdens onze groepshulpverlening kun je ervaringen uitwisselen met lotgenoten en luister je naar elkaars verhalen. Dit draagt bij aan het verwerkingsproces. Erkenning én herkenning, daar gaat het om. Je bent niet de enige, je staat niet alleen.
Hoe werkt groepshulpverlening?
Tijdens de groepshulpverlening behandelen we diverse thema’s, zoals relaties en intimiteit, schuld en schaamte, grenzen stellen en opkomen voor jezelf. We werken aan de hand van opdrachten en oefeningen. Daarnaast is er ruimte voor eigen inbreng. De groepen worden begeleid door twee ervaren hulpverleners.
Wie doen er mee?
Blauwe Maan organiseert groepshulpverlening voor verschillende groepen lotgenoten.
- Meiden (16-30 jaar)
- Vrouwen
- Mannen
- Gemengd (mannen en vrouwen)
Wil of durf jij niet in een groep? Dan past individuele hulpverlening wellicht beter jou. Om toch met een lotgenoot te kunnen praten, kunnen wij je ook in contact brengen met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt als jij. Aan jou de keuze.
Praktische informatie
- 1 (Individueel) intake-gesprek
- 1 Informatie bijeenkomst met andere belangstellenden
- 12 bijeenkomsten van 2 uur en 1 terugkombijeenkomst
- Gemiddeld 8 á 9 deelnemers per groep
- Start zo mogelijk twee keer per jaar (bij voldoende belangstelling)
Wil je meer weten over contact met lotgenoten via groepshulpverlening of je aanmelden? Neem contact op.