Telefonische hulp

Ben jij seksueel misbruikt en wil je daar met iemand over praten/bellen? Bij Blauwe Maan staan we klaar om je te helpen. Je kunt ons vrijblijvend bellen. Voor het maken van een afspraak, maar ook als je alleen behoefte hebt aan informatie, advies of een luisterend oor.

Hoe werkt telefonische hulp?

Als je belt met Blauwe Maan, krijg je altijd direct een deskundige hulpverlener aan de lijn. Er kan niemand meeluisteren. Wordt het gesprek te moeilijk voor je of word je gestoord tijdens het bellen? Dan kun je op ieder moment de verbinding verbreken. Het is mogelijk om één keer of meerdere keren te bellen. In dit geval plannen we hiervoor een afspraak in, zodat een (vaste) hulpverlener tijd voor je heeft. Soms ben je na één of een paar telefoongesprekken al geholpen. In andere gevallen is telefonisch contact een opstap naar een persoonlijke afspraak.

Waarover kan ik bellen?

Je kunt bellen over alles wat met seksueel misbruik of grensoverschrijdend gedrag te maken heeft. Of het lang geleden gebeurd is of recent, maakt niet uit. Misschien wil je advies of juist alleen je verhaal kwijt? Dat kan allemaal. Zelfs als je niet precies weet waar je het over wilt hebben kan een telefoongesprek helpen om je gedachten en gevoelens op een rij te krijgen. Wij luisteren met aandacht naar jouw verhaal. We stellen geen diagnoses, hebben geen oordeel, geen behandelplan en alle telefoongesprekken zijn strikt privé.

Praktische informatie

  • Je kunt ons bellen op maandag van 13.00 tot 20 uur, op dinsdag en woensdag van 09.00 – 18.00 uur en op donderdag van 13.00 – 20.00 uur.
  • Lijn bezet? Probeer het later nog eens!
  • Ben je jonger dan 16 jaar, dan past de Kindertelefoon misschien beter bij jou (0800-0432).
  • Vind je het lastig om te bellen? Dan kun je ons ook altijd een e-mail sturen of anoniem met Blauwe Maan chatten.

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747