Ouders

Groepsaanbod voor ouders

Wanneer je kind te maken heeft gehad met seksueel misbruik, voel je je als ouder vaak machteloos. Hoe kun je hem of haar het best steunen, maar ook zelf de gebeurtenissen verwerken? Blauwe Maan helpt je op weg met een groep voor ouders. Tijdens de bijeenkomsten luister je naar elkaars verhalen, deel je ervaringen en ervaar je vooral dat jij en je kind niet alleen staan. Samen zijn jullie sterk.

Hoe werkt het?

Wij behandelen diverse thema’s, zoals het omgaan met emoties van jou en je kind, de impact die het misbruik heeft op het eigen gezin, maar ook verdere familie en hoe hiermee om te gaan en de problemen die het kind ervaart door gevolgen van het misbruik. We werken aan de hand van opdrachten en oefeningen. Daarnaast is er ruimte voor eigen inbreng. De groep wordt begeleid door twee ervaren hulpverleners.

Praktische informatie

  • 4 bijeenkomsten van 2 uur
  • Gemiddeld 8 deelnemers per groep
  • Start bij voldoende belangstelling

Liever een eenmalige groepsbijeenkomst voor ouders? Ook dat is mogelijk! Kijk voor meer informatie op de pagina Hulpverlening voor ouders, partners en familie.

Wil je deelnemen aan de groep voor ouders of wil je meer weten? Neem dan contact op. Ook voor individuele hulpverlening kun je bij Blauwe Maan terecht.

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747