Hulp via chat

Ben je na seksueel misbruik op zoek naar hulp via chat? Blauwe Maan biedt de mogelijkheid om via een chatgesprek anoniem je verhaal te vertellen. Vaak lucht het enorm op om je gevoelens en gedachten met iemand te delen.

Waarover kan ik chatten?

Wanneer je het moeilijk vindt om ons te bellen of te e-mailen, kan chatten uitkomst bieden.

Je kunt chatten over alles wat met seksueel misbruik of grensoverschrijdend gedrag te maken heeft. Of het lang geleden gebeurd is of recent, maakt niet uit. Misschien wil je advies of juist alleen je verhaal kwijt? Dat kan allemaal. Zelfs al je niet precies weet waar je het over wilt hebben kan een chatgesprek helpen om je gedachten en gevoelens op een rij te zetten.

Hoe werkt hulp via chat?

Wij lezen jouw woorden met aandacht, respect en zorgvuldigheid. We stellen geen diagnoses, hebben geen oordeel, geen behandelplan en alle chats zijn strikt privé. Er kan niemand meekijken of -luisteren. Wordt het gesprek te moeilijk voor je of word je gestoord tijdens het chatten? Dan kun je op ieder moment het chatgesprek beëindigen.

Met wie chat ik?

Je chat altijd met een deskundig hulpverlener van Blauwe Maan, die ervaring heeft met het werken met slachtoffers van seksueel misbruik en geweld. Mocht je na het chatten behoefte hebben aan meer ondersteuning, dan kan de hulpverlener met wie jij gechat hebt altijd een persoonlijke afspraak met je maken.

Praktische informatie

  • Onze chat is geopend tijdens de openingsuren van de hulpverlening.
  • Chat bezet? Probeer het later nog eens!
  • Ben je jonger dan 16 jaar, dan past de Kindertelefoon misschien beter bij jou (0800-0432). Zij hebben ook een chatservice.

Privacy tijdens het chatten

Chatten met Blauwe Maan is anoniem. Niemand hoeft zich met zijn echte naam bekend te maken. Je kunt je eigen naam gebruiken of kiezen voor een schuilnaam.

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747