Seksueel misbruik melden via de hulplijn in Midden-Brabant

Ben je slachtoffer geworden van seksueel misbruik? De drempel om een melding te doen is vaak hoog. Toch is het goed om direct hulp te zoeken. Via het meldpunt seksueel misbruik of de landelijke hulplijn kun je seksueel misbruik melden. Blauwe Maan ondersteunt je hierbij in de gemeente Tilburg of in Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk en Waalwijk.

Het is niet makkelijk om na seksueel geweld of seksueel misbruik aan de bel te trekken. Er is vaak sprake van schuldgevoelens, angst en schaamte. Om het taboe op seksueel geweld te doorbreken, is het belangrijk om over seksueel misbruik te praten. Een melding doen is belangrijk omdat je dan medische, emotionele en juridische hulp krijgt. Het is voor slachtoffers vaak een drempel om een melding te doen, omdat ze bang zijn dat ze ook aangifte moeten doen. Dat is niet zo, die keuze is aan jou. Bij Blauwe Maan kunnen we je helpen met de afweging om wel of geen aangifte te doen. Welke beslissing je ook maakt, wij bieden begeleiding en emotionele steun tijdens het hele traject.

Meld seksueel misbruik
Bij een gevaarlijke situatie is het belangrijk dat je altijd 112 belt. Geen spoed of direct gevaar na seksueel misbruik? Blauwe Maan helpt slachtoffers van seksueel misbruik met persoonlijke hulp die volledig aansluit op jouw vraag. Blauwe Maan heeft een groot netwerk en connecties met andere instanties, dus we kunnen je ook in contact brengen met andere organisaties. Bijvoorbeeld met het Centrum Seksueel Geweld. Hier krijg je een persoonlijke begeleider die samen met jou kijkt welke hulp er nodig is en welke acties je wilt ondernemen.

Seksueel misbruik melden via het meldpunt seksueel misbruik
De eerste dagen na seksueel misbruik of seksueel geweld zijn belangrijk. Neem het liefst binnen zeven dagen contact op met het Centrum Seksueel Geweld. Binnen die tijd kunnen specialisten je het beste helpen. Je hebt dan een betere kans op psychisch herstel, op het veiligstellen van sporen en op het voorkomen van zwangerschap en geslachtsziekten. Het is nooit te laat om hulp in te schakelen. Dus ook na de eerste zeven dagen kun je terecht bij het Centrum Seksueel Geweld. Jullie kijken samen wat er nodig is en de professional die je opvangt bij het CSG zij brengt jou in contact met de politie, een arts of een psycholoog.

Contact met Blauwe Maan via de hulplijn
Kom je er zelf niet uit? Geen zorgen, je staat nooit alleen. Bij Blauwe Maan bieden we steun en begeleiding aan slachtoffers van seksueel misbruik uit Midden-Brabant (de gemeente Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk en Waalwijk). We geven informatie over seksueel misbruik en we kunnen gericht doorverwijzen naar andere hulpverleners of therapeuten. Contact opnemen kan op verschillende manieren. Bel de hulplijn van Blauwe Maan op 013 5437501, mail naar info@blauwemaan.nl of maak gebruik van de chatfunctie op de website.

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747