Groen Links wil dat zedenzaken uiterlijk binnen een maand opgepakt worden

  10 oktober 2019

Zedenzaken moeten uiterlijk binnen een maand na de aangifte in behandeling worden genomen door de politie. Dat staat in het voorstel van GroenLinks kamerlid Kathalijne Buitenweg, na aanleiding van het nieuws dat veel zedenzaken lang blijven liggen door onderbezetting.

Kathalijne Buitenweg vertelt aan de NOS dat zij mails heeft ontvangen van verkrachtingsslachtoffers die maandenlang moesten wachten tot hun aangifte werd behandeld. Eén slachtoffer kreeg van de politie te horen dat haar zaak geen prioriteit had. “Nederland onwaardig”, vindt Buitenweg. Ze pleit daarom voor een maximumtermijn van een maand, waarbinnen de politie zaken moet oppakken.

Het snel behandelen van verkrachtingszaken helpt slachtoffers bij de verwerking van het seksueel geweld. Ook is er hierdoor een grotere kans dat de dader wordt opgespoord.

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747