Lotgenotengroep slachtoffers seksueel geweld West Brabant

  02 april 2024

HALDERBERGE. In Oudenbosch ging 11 maart de eerste lotgenotengroep voor slachtoffers van seksueel geweld van start.  De lotgenotengroep is voor alle inwoners van West-Brabant die te maken hebben gehad met onvrijwillige seks of misbruik.

Voor veel slachtoffers van seksueel geweld is het waardevol te kunnen praten met anderen die vergelijkbare ervaringen of situaties hebben meegemaakt. Het uitwisselen van ervaringen en luisteren naar elkaars verhalen helpt bij de verwerking.

Goede begeleiding
Maatschappelijk werkers Lisa Waltman van WijZijn en Angela Tode van Surplus begeleiden de groep. Bij enkele thema’s sluit ervaringsdeskundige Maaike van Oosterwijck van Cirkel is Rond aan. Zij zijn geschoold door Blauwe Maan in Tilburg, expertisecentrum seksueel geweld voor de regio Midden-Brabant. Angela Tode: “We gingen met acht deelnemers van start. In tien bijeenkomsten bespreken we diverse thema’s waar slachtoffers vaak mee te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan schuld- en schaamtegevoelens, seksualiteit, emoties, vertrouwen en reacties vanuit de omgeving.

Voor vrouwen en mannen
De lotgenotengroep is voor vrouwen én mannen vanaf 18 jaar. Naast de lotgenotengroep kunnen slachtoffers vanaf 16 jaar en hun naasten bij Maatschappelijk Werkers van WijZijn, Surplus en IWM Breda terecht voor individuele hulp na onvrijwillige seks en misbruik. Ook hier kan gebruik worden gemaakt van ervaringsdeskundigheid van Cirkel is Rond. De hulp is gratis en er is geen verwijzing nodig. Neem contact op met: Blauwe Maan | 013 – 584 1694 | info@blauwemaan.nl

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747