Trainingen van Blauwe Maan

Heb je te maken gehad met seksueel misbruik en wil je leren omgaan met de gevolgen? Dan kunnen de workshops, trainingen of groepsgesprekken van Blauwe Maan helpen. Wij organiseren (groeps)bijeenkomsten op maat.

Blauwe Maan deelt graag haar ervaringskennis en organiseert daarom verschillende lotgenotengroepen, trainingen en workshops. Heb jij (ooit) te maken gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag, zoals aanranding of verkrachting? Dan kunnen deze trainingen behulpzaam zijn voor jou. Het doel hangt af van de training. Bijvoorbeeld een positiever zelfbeeld krijgen, of minder stress ervaren. Je gaat aan de slag in kleine groepjes lotgenoten, onder begeleiding van betrokken en deskundige Blauwe Maan-professionals of partners met kennis op het gebied van het onderwerp van de training. De trainingen geven je concrete handvatten om in het dagelijks leven zelf mee aan de slag te gaan.

 Training: Boost Je Zelfbeeld
Heeft jouw ervaring met seksueel grensoverschrijdend gedrag ervoor gezorgd dat je je vaak onzeker en kwetsbaar voelt? Dat je het idee hebt dat je niks waard bent? Dan is de training Boost Je Zelfbeeld geschikt voor jou. Bijvoorbeeld als aanvulling op de persoonlijke ondersteuning of therapie die je krijgt, of al gehad hebt. In de training Boost Je Zelfbeeld werk je aan een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen, in kleine groepjes lotgenoten. En ook thuis: inspirerende huiswerkopdrachten laten je stilstaan bij hoe je naar jezelf kijkt. Jij pakt de regie, doorbreekt de negatieve spiraal en komt (weer) krachtig in het leven te staan!

Kijk voor meer informatie over deze training op de pagina Boost Je Zelfbeeld.

 Training: Mindfulness
Het is niet gek om stress te hebben nadat je met seksueel grensoverschrijdend gedrag in aanraking bent gekomen. In zo’n geval kan mindfulness jou helpen. Dat klinkt misschien zweverig, maar dat is het niet. Je leert met aandacht in het moment te zijn en je bewust te zijn van wat je voelt en denkt. Hierdoor leef je bewuster. In het nu. Daardoor wordt het makkelijker om afstand te nemen van de ‘geesten uit je verleden’, je grenzen te bewaken én te ontspannen. Tijdens de Mindfulness-training van Blauwe Maan maak je in kleine groepjes lotgenoten kennis met mindfulness. Een gecertificeerde Mindfulness-trainer en hulpverlener van Blauwe maan verzorgen de training.

Kijk voor meer informatie over deze training op de pagina Mindfulness.

 Groepshulpverlening en lotgenotencontact
Misschien heb je de trainingen al gevolgd of spreken de thema’s je niet direct aan, maar wil je wel graag met lotgenoten praten. Dan past de groepshulpverlening van Blauwe Maan bij jou. Tijdens groepshulpverlening komen verschillende thema’s aan bod, zoals relaties en intimiteit, schuld en schaamte, grenzen stellen en opkomen voor jezelf. Maar vooral: je komt samen met mensen die iets vergelijkbaars hebben meegemaakt als jij. En dat kan heel waardevol zijn voor jouw verwerkingsproces. Jij staat niet alleen.

Kijk voor meer informatie over groepshulpverlening op onze website.

Vind je het moeilijk om over jouw ervaring en gedachtes te praten in een groep? Dan past individuele hulpverlening misschien beter bij je. Ook in een-op-een contact met Blauwe Maan zijn er mogelijkheden om met een lotgenoot te praten, dan brengen wij je met iemand in contact op een moment dat jij daar klaar voor bent.

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747