ORANGE THE WORLD 2022: IK BEN #MEDESTANDER

UN Women lanceert ook dit najaar de Orange the World campagne. De internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes loopt vanaf vandaag 25 november t/m 10 december 2022. Thema dit jaar is preventie:’Iedereen kan helpen geweld te voorkomen.’

De cijfers liegen er (nog steeds) niet om. Bijna de helft van alle vrouwen krijgt ooit te maken met seksueel of fysiek geweld, een op de tien maakt een verkrachting mee en eens in de acht dagen wordt er in ons land een vrouw vermoord.

Geweld bij de wortels aanpakken
De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. Allemaal zaken van cruciaal belang, maar we moeten ook meer gaan investeren in het voorkomen van geweld. Door het bij de wortels aan te pakken. Daar kan iedereen aan bijdragen: individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden.

Gezamenlijke verantwoordelijkheid
Belangrijk is daarbij vooral om niet alleen vrouwen en meisjes, maar nadrukkelijk ook mannen en jongens hierbij te betrekken. Het overgrote deel van de daders van geweld tegen vrouwen is man, maar gelukkig is het overgrote deel van de mannen geen dader. Juist die laatste grote groep mannen en jongens willen we betrekken bij de strijd tegen geweld tegen vrouwen. Maar ook vrouwen kunnen actieve(re) medestanders zijn, door te helpen het taboe op praten over geweld te doorbreken.
Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Ik ben #medestander
De Orange the World campagne wil daarom iedereen uitnodigen om onderdeel van de oplossing te worden en zich medestander in de strijd tegen geweld te verklaren. Als we allemaal medestanders zijn, kunnen we samen geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uit helpen. Met het ondertekenen van de medestander pledge geef je aan dat ook jij je wilt inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden, als vrouw of man, als professional of omstander, als vriend, buur of collega.

We orange the world! Jij toch ook? Teken hier jouw medestander pledge:

https://www.orangetheworld.nl/de-medestander-pledge/

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747