Wat kun je verwachten van een volledig traject bij Blauwe Maan?

Bij Blauwe Maan bieden we professionele hulp als jij of iemand uit jouw omgeving te maken heeft gehad met onvrijwillige seks, seksueel misbruik of seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wij begrijpen als geen ander dat het zoeken van hulp een grote stap is. Wat kun je verwachten van een volledig traject bij Blauwe Maan?

 Een traject met Blauwe Maan begint bij jou. Je kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen. Je kunt ons via e-mail of chat benaderen, het contactformulier op de website invullen of de hulplijn bellen. Hiervoor heb je geen verwijzing nodig. Als je ons benadert krijg je direct contact met een deskundige hulpverlener. Je spreekt dus niet eerst met een telefoniste of secretaresse. Je mag vertellen waarvoor je precies contact opneemt, maar dit hoeft niet. Onze hulpverlener plant een intake voor jou met één van onze medewerkers. Deze medewerker blijft in principe gedurende het gehele traject jouw contactpersoon.

Het intakegesprek
Tijdens het intakegesprek  krijg je veel informatie. We vertellen je over onze werkwijze, de manier waarop we jouw privacy waarborgen en bespreken de mogelijkheden voor hulpverlening: individueel en/of in een groep. Met behulp van een intakeformulier en een scorelijst proberen we jouw hulpvraag helder te krijgen. Op welke levensgebieden ervaar jij klachten of problemen? De formulieren zijn bedoeld als hulpmiddel: het is niet verplicht om deze in te vullen. Een andere optie is een open gesprek, waarbij jij jouw verhaal kunt doen. Jij hebt de regie en alles is oké, of je nu gedetailleerd wilt vertellen of niet. Ook is het niet erg als je tijdens het intakegesprek (nog) niet over het misbruik wilt praten.

Een plan van aanpak
Blauwe Maan kan je op verschillende manieren ondersteunen na seksueel misbruik of seksueel grensoverschrijdend gedrag. We richten ons vooral op verwerking, het bieden van steun, informatie en advies. Jij bepaalt wat jij nodig hebt. En we bepalen samen hoe we jou het beste kunnen helpen. Na één of twee gesprekken maken we een persoonlijk plan van aanpak voor de begeleiding. Dit doen we samen met jou en helemaal op maat: afgestemd op jouw situatie. In het plan beschrijven we waaraan je precies wilt werken, hoe we dit gaan aanpakken en wat precies jouw doel is. Niets staat vast: indien nodig stellen we het plan bij. Hiervoor plannen we na zes tot acht gesprekken een tussenevaluatie.

Afbouwen en afsluiten
Na verloop van tijd, wanneer jij hier klaar voor bent, bouwen we het contact in overleg langzaam af. In deze fase zetten we op een rij waaraan we de afgelopen periode hebben gewerkt en wat er allemaal gebeurd is. We kijken samen naar de problemen die jij ervaarde en gaan op zoek naar concrete voorbeelden daarvan in jouw dagelijks leven. Hoe kun je met deze situaties omgaan en voorkomen dat je hier in de toekomst weer tegenaan loopt? Soms krijg je een oefening of opdracht van ons mee. We bieden hulp zolang jij die nodig hebt.

Pas wanneer jij er klaar voor bent sluiten we het traject af. En ook dan mag je altijd nog eens bellen. Wij zijn er voor jou!

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747