Hoe Blauwe Maan jou helpt: jij bepaalt

Bij Blauwe Maan heb jij de touwtjes in handen. Onze hulpverleners hebben veel ervaring en een toolbox met verschillende methodes om jou te helpen. Hoe wij jou helpen, hangt echter helemaal af van jouw vraag.

Alles is mogelijk
Blauwe Maan biedt ondersteuning bij de verwerking van gebeurtenissen uit het verleden. Daarbij richten wij ons graag op de toekomst. Jij wilt immers zo snel mogelijk verder met je leven, zonder klachten én zonder hulpverlening. Onze werkwijze is eclectisch-integratief. Dat wil zeggen dat de hulpverlener op basis van eigen ervaring een combinatie kiest van (elementen uit) beschikbare methodieken. Uiteraard in overleg met jou en afgestemd op jouw wensen als cliënt. Alles is mogelijk. Wij leggen je altijd verschillende opties of scenario’s voor. Hierbij geldt: alles wat werkt is bruikbaar. Naast methodieken zetten we ook eigen inzichten en ervaringen in.

Methodieken
Bij Blauwe Maan maken we gebruik van diverse methodieken en werkwijzen, stuk voor stuk bewezen aanpakken in de zorg en psychologie. Bijvoorbeeld:

. Method of Levels (MOL
Uitgangspunt van MOL is dat mensen meestal zélf de kennis in huis hebben voor het oplossen van hun problemen. In gesprekken belichten we het probleem van verschillende kanten, wat leidt tot steeds meer inzicht en verwerking.

. Empowerment
Onze hulpverleners helpen cliënten weer terug in hun kracht te zetten. Zodat hij of zij het eigen potentieel (weer) ziet, gelooft in eigen kunnen en vrijer in het leven komt te staan.

. Rationeel Emotieve Therapie (RET)
Gedrag en emoties worden niet bepaald door een situatie, maar door iemands gedachten in en over die situatie. RET is een hulpmiddel om belemmerende gedachten op te sporen en te vervangen voor productievere gedachten.

Lotgenotencontact
In deze methode zetten we cliënten in om andere cliënten te helpen. Een op een of in een groepen. Praten met mensen die iets vergelijkbaars hebben meegemaakt als jij, zorgt voor begrip en (h)erkenning. En dat helpt je bij het verwerken van seksueel misbruik.

Training als herstelmethode
Naast een-op-een begeleiding, bieden we ook groepshulpverlening. Bijvoorbeeld om je zelfbeeld te verbeteren, beter voor jezelf te leren opkomen of met stress om te gaan. Trainingen van Blauwe Maan zijn altijd onder professionele begeleiding en vinden plaats in kleine groepjes met lotgenoten.

Ervaringsdeskundigheid: je staat niet alleen!
3
0% van de medewerkers en vrijwilligers bij Blauwe Maan is ervaringsdeskundig. Zij zijn zelf (seksueel) misbruikt en hebben die ervaring verwerkt. Omdat zij iets vergelijkbaars hebben meegemaakt, kunnen zij zich gemakkelijker in jouw schoenen verplaatsen. Zij begrijpen precies wat je voelt en wat je bedoelt. Dus wat er ook met jou is gebeurd: je staat niet alleen.

Veilige omgeving
Wij doen er alles aan om een warme en veilige omgeving te creëren voor slachtoffers van seksueel misbruik én hun naasten. Zonder verwijzing en zonder wachtlijst. Als je wilt, kun je bij ons ook anoniem je verhaal doen. Want Blauwe Maan is er voor jou.

Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat mag je verwachten als jij kiest voor Blauwe Maan om jou te helpen bij de verwerking van jouw ervaring met seksueel misbruik? Bij ons heb jij de touwtjes in handen. Onze hulpverleners hebben veel ervaring en een toolbox met verschillende methodes om jou te helpen. Er is van alles mogelijk en jij bepaalt!

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747