Seksuele grensoverschrijding? #IkZegErWatVan!

  09 mei 2022

De reacties op de bekentenis van Johan Derksen over seksuele grensoverschrijding bij een bewusteloze vrouw zijn stuitend. Zijn tafelheren, die lachen om het voorval en het wegwuiven als een grappige, ‘absurde’ situatie. Ook online zien we dat zijn gedrag door omstanders onschuldig genoemd wordt, omdat het gebeurde ‘in een andere tijdgeest.’ Alsof seksueel geweld in die tijd wél normaal was. Seksueel grensoverschrijdend gedrag is nooit oké en is dat ook nooit geweest.

Spreek je uit met #IkZegErWatVan

Rutgers en Atria lanceren daarom de campagne #IkZegErWatVan, die mensen wil aansporen: als je hoort of ziet dat iemand grensoverschrijding pleegt of goedpraat, dan lach je dat niet weg, maar dan zeg je daar wat van. Want alleen wanneer wij ons allemaal uitspreken tegen dit gedrag, blijft er minder ruimte over voor het goedpraten of weglachen van seksuele grensoverschrijding en geweld. Laat nu je stem horen!

Zo zeg jij er (ook) wat van:

  • Gebruik het filter op de Instagram van Rutgers, klik op het de sterretjes boven onze tijdlijn en doe mee, deel jouw video in je stories.
  • Gebruik de #IkzegErWatVan sticker in Tenor of Giphy in je Instastories (zoek Ikzegerwatvan of zegerwatvan).
  • Spreek je uit met #IkZegErWatVan en tag Rutgers en Atria dan delen we jouw berichten.
  • Deel dit bericht en vraag anderen om zich ook uit te spreken.

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747