Karin Bloemen nodigt je uit om mee te praten

  01 november 2021

Uitnodiging  gesprek ‘Buiten is het feest’

Groningen (1.11), Utrecht (2.11), Eindhoven (3.11), Alkmaar (8.11) en Rotterdam (9.11)

 

Klik hier om je aan te melden

 

1 op de 10
In Nederland is 1 op de 10 kinderen slachtoffer van seksueel misbruik. In meer dan 85% van de gevallen wordt dit misbruik gepleegd door iemand die het kind goed kent. In de meeste gevallen blijft de dader onbekend en het probleem onbesproken. Door schaamte, ongemak, niet onder woorden kunnen brengen, schuldgevoel, verdriet, trauma.‘Ja, maar…’
In aanloop naar de Week Tegen Kindermishandeling – van 1 t/m 15 november – organiseert Stichting Impact Makers samen met Programma Geweld hoort nergens thuisTeam-kim en RinkelFilm vijf gesprekken door Nederland om het taboe rondom seksueel misbruik te doorbreken. Aanleiding is de film Buiten is het feest, een verfilming van het boek ‘Maar buiten is het feest’ van Arthur Japin en gebaseerd op het leven van Karin Bloemen. Fragmenten uit deze film helpen om met elkaar een ontzettend moeilijk gesprek aan te gaan en naar binnen te kijken: waar zit ons eigen afweermechanisme, wat is onze ‘ja, maar’? We bekijken deze handelingsverlegenheid vanuit verschillende perspectieven: omstanders, professionals, ouders en slachtoffers.Moderators Frenk van der Linden en Marlies Leupen zullen in verschillende theaters door heel Nederland in gesprek gaan met het publiek en sprekers: Aafke Scharloo (klinisch psycholoog), Kim van Laar (ervaringsdeskundige en directeur Team-KIM), Jeroen Hindriks (seksuoloog en mede-oprichter Fabriek 69). De informatie die we ophalen wordt gepresenteerd op het slotevent, tijdens de Week tegen Kindermishandeling – donderdag 18 november. Ook wordt de input meegenomen in het onderzoek #YouToo van social designers Mats Horbach en Anne Ligtenberg.

Agenda
Maandag 1 november – Groninger Forum
Dinsdag 2 november – TivoliVredenburg Utrecht
Woensdag 3 november – Parktheater Eindhoven
Maandag 8 november – Taqa Theater Alkmaar
Dinsdag 9 november – Theater Rotterdam
Slotevent donderdag 18 november – Posthoornkerk Amsterdam

Alle gesprekken zijn gratis toegankelijk en duren van 19.30 tot 21.30 uur. Stuur deze uitnodiging vooral door aan je netwerk!

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Programma Geweld hoort nergens thuis, het Nederlands Film Fonds, SASS en Stichting Janivo

Klik hier om aan te melden

 

 

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747