Blauwe Maan in West-Brabant, en 4 andere organisaties die helpen na seksueel misbruik

Al sinds 1991 helpt Blauwe Maan slachtoffers van seksueel misbruik in de regio Tilburg. Zonder verwijzing, aangifte of wachtlijst. Sinds begin 2021 kun je óók in West-Brabant – de regio Breda, Etten-Leur en Roosendaal – bij Blauwe Maan terecht als je  hulp of advies nodig hebt rondom seksueel misbruik.

Bij Blauwe Maan merkten we dat er steeds meer meldingen en aanvragen binnenkwamen vanuit de regio West-Brabant. In opdracht van en in samenwerking met de gemeentes hebben wij ons werkgebied uitgebreid. Want: jij verdient de beste ondersteuning na seksueel misbruik, waar je ook woont in Brabant.

Over Blauwe Maan
Blauwe Maan is dé 0e en 1e lijns-organisatie voor preventie en hulp met betrekking tot seksueel misbruik. Wij maken seksuele grensoverschrijding en seksueel misbruik bespreekbaar en bieden slachtoffers en hun naasten deskundige hulpverlening op maat. Bijvoorbeeld door middel van voorlichting (preventie), maar ook met lotgenotengroepen en individuele begeleiding.

Blauwe Maan in West-Brabant
Er is (nog) geen fysieke Blauwe Maan-locatie in West-Brabant, maar als jij in Breda, Etten-Leur, Roosendaal of omgeving woont is er voortaan wel altijd een Blauwe Maan-hulpverlener dichtbij. In West-Brabant hebben we namelijk de krachten gebundeld met vijf organisaties die actief zijn in maatschappelijk werk: Surplus, WijZijn Traverse Groep, IMW Breda, Trema en Farent. Blauwe Maan heeft professionals van deze organisaties getraind en opgeleid. Als jij vanuit West-Brabant contact opneemt met Blauwe Maan, word je in contact gebracht met een betrokken en kundige professional van één van deze vijf organisaties. Blauwe Maan blijft op de achtergrond betrokken. Eén ding is zeker: jij bent altijd in goede handen.

Meer professionele hulp in de regio West-Brabant
Naast Blauwe Maan zijn er nog meer organisaties in West-Brabant waar je terecht kan na seksueel misbruik.

Centrum Seksueel Geweld (CSG) in Breda
Het Centrum Seksueel Geweld is een gespecialiseerd centrum dat 24/7 hulp biedt na seksueel geweld. Het centrum bevindt zich in alle regio’s van Nederland. Ook in West- en Midden-Brabant, namelijk in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Binnen het CSG werken diverse organisaties rondom seksueel misbruik samen: het ziekenhuis, de politie, GGD’s, Veilig Thuis en Slachtofferhulp Nederland.

Veilig Thuis: een landelijke hulplijn
Veilig Thuis is het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en (kinder)mishandeling. Gebeuren er bij jou thuis dingen waardoor je je niet veilig voelt? Dan is het goed om Veilig Thuis te bellen. Hoe eerder, hoe beter. Medewerkers luisteren naar je verhaal en stellen je vragen. Ze beantwoorden ook vragen, geven advies en kijken samen met jou welke vervolgstappen nodig zijn.

Slachtofferhulp Nederland in Breda en Bergen op Zoom
Slachtofferhulp Nederland helpt jou als slachtoffer na een misdrijf, verkeersongeval, ramp of andere calamiteit. Seksueel misbruik valt daar ook onder. Je kunt er terecht voor directe emotionele steun, hulp in het strafproces en ondersteuning bij het vergoed krijgen van schade. Slachtofferhulp Nederland heeft tientallen vestigingen in het hele land, in West-Brabant vind je vestigingen in Breda en Bergen op Zoom.

Helpwanted.nl
Ben jij jonger dan 26 jaar en heb je online te maken gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag of online seksueel misbruik? Dan kun je op de website Helpwanted.nl terecht voor advies. Ook vind je er meer informatie over wat het is en hoe je het kunt voorkomen.

Je staat niet alleen!
Woon jij in de regio West-Brabant en heb je te maken gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag, seksueel misbruik of seksueel geweld? Je staat niet alleen! Neem voor professionele hulp contact op met Blauwe Maan. Het is gratis, en er is geen wachtlijst. We staan voor je klaar als je zelf slachtoffer bent maar ook wanneer je als ouder of partner hulp nodig hebt, zijn wij er om vragen te beantwoorden en je te ondersteunen.

 

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747