uitnodiging webinar #youtoo

  30 september 2021

De drempel voor slachtoffers van seksueel misbruik om hulp te vragen moet omlaag. Met het project #YOUTOO? werken wij, social designers Anne Ligtenberg en Mats Horbach, samen met hulporganisatie Blauwe Maan om de kunde van hulpverleners te vergroten om seksueel misbruik bespreekbaar te maken. Hiervoor zetten wij de collectieve kennis van slachtoffers, ervaringsdeskundigen en ervaren hulpverleners in die we ophalen in multidisciplinaire rondetafelgesprekken.

Kijk en luister mee tijdens de webinar #YouToo? naar zo’n rondetafelgesprek. Onder moderatie van Anne Ligtenberg gaan verschillende hulpverleners, ervaringsdeskundigen en mensen met ervaring met elkaar in gesprek over welke aspecten en adviezen belangrijk zijn om toe te passen rond het gesprek over seksueel misbruik. Het blijft een onderwerp dat we onbewust moeilijk vinden om aan te raken. Veel mensen voelen ongemak en onzekerheid, daarom gaan we opzoek naar houvast en naar tools die voor iedereen makkelijk te gebruiken zijn.

Hiermee lossen we natuurlijk niet alle problematiek op, maar hoe meer we met elkaar voer het onderwerp praten hoe groter de kans is dat we collectief de slachtoffers kunnen helpen om eerder en betere hulp te vinden.

Leer van de ervaringen van mensen uit het veld en woon de webinar bij op
Woensdag 20 oktober van 10:00 – 11:30

 De webinar is te volgen via Zoom met de volgende link:

https://us02web.zoom.us/j/89499840638?pwd=WlJzQ21PaWd0SXg0M3lqTHRhQWhKdz09

We zouden je willen vragen om je aanwezigheid aan te melden door een mail te sturen naar info@anneligtenberg.nl en vermeld hierbij je functie en je motivatie om aan de webinar deel te nemen. Dan hebben wij een beeld van het publiek om eventueel het gesprek naar interesse te sturen.


Agenda webinar #YouToo?
10:00               Introductie #YouToo? door Anne Ligtenberg
10:10               Introductie Blauwe Maan door Nina Huisman
10:15               Voorstelronde sprekers
10:20               Rondetafelgesprek
11:05               Vragen uit het publiek
11:25               Afsluiting


Contact
Voor vragen kan je contact opnemen door een mail te sturen naar info@anneligtenberg.nl.

Over #YouToo?
Studio Anne Ligtenberg werkt samen met hulporganisatie Blauwe Maan aan het platform #YouToo? Dit platform werkt als een catalogus van adviezen en tips voor hulpverleners om hun kunde om seksueel misbruik bespreekbaar te maken te vergroten. Om tot deze adviezen en tips te komen hebben we het afgelopen jaar rondetafelgesprekken gevoerd met meer dan tweehonderd slachtoffers, ervaringsdeskundigen en een verscheidenheid aan hulpverleners, van maatschappelijk werkers tot fysiotherapeuten. Met deze onschatbare bron van collectieve kennis streven wij naar het verlagen van de handelingsverlegenheid, zodat we een handreiking kunnen doen aan alle stille slachtoffers onder ons.

Volg het project door je hier aan te melden voor de nieuwsbrief

Over Studio Anne Ligtenberg
Social designstudio Anne Ligtenberg gelooft in de communicatieve kracht van design. Door het inzetten van design geven zij mensen de tools om zich te uiten op een manier die ze eerder niet lukte omdat er geen woorden voor waren. Studio Anne Ligtenberg maakt maatschappelijke thema’s, zoals dyslexie of seksueel misbruik, inzichtelijk en bespreekbaar door het vormgeven van een grote verzameling aan kennis en ervaringen van betrokken mensen. Vanuit deze collectie creëren zij projecten en beelden zodat nieuwe informatie op een gelijkwaardige manier toegankelijk wordt. Het doel is dat mensen elkaar beter begrijpen en daardoor elkaar beter kunnen helpen.

www.anneligtenberg.nl

Over Blauwe Maan
Blauwe Maan is een hulpverleningsorganisatie voor slachtoffers van seksueel misbruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wij bieden professionele hulp aan slachtoffers (en hun naasten) en maken het thema bespreekbaar. Dit doen wij door middel van individuele gesprekken, begeleide lotgenotengroepen, chathulpverlening, workshops en voorlichtingen.
Blauwe Maan heeft ruim 30 jaar ervaringskennis opgebouwd, die zij graag wilt delen.

www.blauwemaan.nl

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747