Dat ik nog kon kiezen, was een illusie

Ik weet nog goed dat ik vol zenuwen belde naar Blauwe Maan. Het was een maandagavond en ik zat naast mijn vriend in de auto. We zouden ruim een uur onderweg zijn om een kitten op te halen. Ik móést bellen. Niet alleen van mezelf, maar ook van mijn vriend. De kitten? Die zou mij na het gesprek mooi kunnen afleiden.

Het telefoontje duurde ongeveer drie kwartier. Langer dan ik had verwacht, maar zo voelde het niet. Het voelde goed. Er werd direct naar me geluisterd, de juiste vragen werden gesteld en tot mijn verbazing hoefde ik maar een week te wachten voor een eerste afspraak. Die service, of dienstverlening, was ik niet gewend van alle hulp die ik al had gezocht.

Ongeveer anderhalf jaar ben ik wekelijks bij Blauwe Maan geweest. De eerste keren ging ik met zenuwen naar binnen, maar zodra ik tegenover mijn hulpverleners zat en de deur dichtging voelde ik mij op mijn gemak. Vreemd hè? Dat vond ik in elk geval wel.

We bespraken mijn trauma. Mijn nare ervaringen uit het verleden die ik moest zien op te lossen om me weer in het heden vrij te kunnen bewegen. Om te kunnen kiezen.

En ik werd geholpen.

Ik kan weer kiezen.

Dankzij Blauwe Maan heb ik mijn trauma kunnen omzetten in een persoonlijke ontwikkeling. Ze hebben mij geholpen richting Psytrec waar ik een intensieve traumatherapie heb gevolgd.

Wat Blauwe Maan voor mij heeft kunnen doen, is bijna niet uit te leggen. En niet alleen voor mij, ook voor iedereen in mijn omgeving heeft Blauwe Maan gezorgd voor een verschil.

Als ervaringsdeskundige heb ik uiteindelijk een boek geschreven over mijn ervaringen met PTSS en mijn opname bij Psytrec. Met mijn boek wil ik een vriend(in) creëren voor iedereen die PTSS heeft of mensen uit hun omgeving. Ik hoop hen een steuntje in de rug te kunnen geven door via mijn psychologische thriller te laten zien dat ze niet gek worden; seksueel misbruik en PTSS kan vreemde dingen met je doen.

Nu kan ik zonder Blauwe Maan verder. Ik weet weer wie ik ben en wat ik wil. Ik kan weer kiezen.

Margo Kortekaas-van Dun (juni 2021)

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747