#YOUTOO? werksessies

  30 maart 2021

We hebben jullie hulp nodig!

 

 

 

 

 

 

De drempel voor slachtoffers van seksueel misbruik om hulp te vragen moet omlaag. Met het project #YOUTOO? willen wij, social designers Anne Ligtenberg en Mats Horbach, samen met hulporganisatie Blauwe Maan de kunde van hulpverleners vergroten om seksueel misbruik bespreekbaar te maken.

Om de hulpverlening te helpen slachtoffers beter te kunnen helpen boren wij een informatiebron aan die tot nu toe nog grotendeels onbenut is gebleven, namelijk de collectieve kennis van hulpverleners en cliënten die geleerd hebben van eerdere ervaringen. Tijdens twee series werksessies hebben meer dan honderd mensen input gegeven en van elkaar geleerd.

De eerste serie werksessies in de zomer van 2020 hebben we deze vooral met mensen met ervaring en ervaringsdeskundige gehouden. Afgelopen winter hebben we tien werksessies met een grote verscheidenheid aan hulpverleners georganiseerd. Hier namen maatschappelijk werkers, fysiotherapeuten, verloskundigen, artsen psychologen, enzovoorts aan deel.

Vanaf Mei starten we met een derde ronde werksessies over specifieke thema’s die we in de afgelopen werksessies hebben opgehaald en daarvoor ben jij van harte uitgenodigd. Ben jij een professional die in aanraking kan komen met slachtoffers van seksueel misbruik? Of heb jij ervaring met het onderwerp en wil je jouw ervaringen delen met ons? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte.

Jullie kennis is voor het project onmisbaar hoe vaak of weinig je er ook mee in aanraking gekomen bent. Dus als je bereid bent om mee te doen en input te geven, of als je iemand kent die hier interesse in zou hebben, meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Hartelijk bedankt!

Met vriendelijke groet,

Anne Ligtenberg en Mats Horbach

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747