#YOUTOO? Bel de tiplijn 085 – 303 10 74 en spreek je tip in op de voicemail!!

  03 maart 2021

Seksueel misbruik en onvrijwillige seks zijn aan de orde van de dag. Het kan dan ook in principe iedereen overkomen. Tegelijkertijd heerst er een maatschappelijk taboe rond het thema. Met als gevolg dat veel slachtoffers niet om hulp durven te vragen en professionals die mogelijk seksueel misbruik zouden kunnen signaleren (bijv. psychologen, sociaal werkers, zorgpersoneel, onderwijzers), vaak niet goed weten wat te doen en hoe te reageren, wanneer het aan de orde is.

Met het project #YouToo? willen social designers Anne Ligtenberg en Mats Horbach samen met hulporganisatie Blauwe Maan het tij keren door via een toegankelijk online platform seksueel misbruik voor alle betrokkenen beter bespreekbaar te maken. Zodat professionals de handelingsverlegenheid overwinnen en (meer) slachtoffers de hulp krijgen die ze nodig hebben en verdienen.

En daarbij hebben wij jouw hulp nodig. Want het online platform moet uitgroeien tot een catalogus van adviezen, tips en ervaringen ván ervaringsdeskundigen/slachtoffers vóór professionals. Heb jij ervaring met seksueel geweld en wil je ons helpen andere slachtoffers te helpen? Heb je een tip over hoe we professionals beter kunnen voorbereiden? Over hoe je als slachtoffer bejegend wilt worden? Wat iemand wel/niet mag vragen of hoe iemand wel/niet moet reageren?

Bel dan de #YOUTOO? tiplijn 085 – 303 10 74 en spreek je tip in op de voicemail!

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747