We need you #YOUTOO?

  01 november 2020

Social designers Anne Ligtenberg en Mats Hornbach werken samen met Blauwe Maan aan het project #YOUTOO? We onderzoeken hoe we met elkaar kunnen praten over seksueel geweld.

Want hoewel het thema aan de orde van de dag is, is het taboe nog steeds enorm. Ook voor de talloze slachtoffers die daardoor niet de hulp krijgen die ze verdienen.

Terwijl 33% van de vrouwen en 8% van de mannen in Nederland fysiek seksueel geweld heeft meegemaakt, lijken we het gesprek hierover collectief te mijden. Wij werken daarom aan een platform waar slachtoffers tips geven aan hulpverleners en maatschappelijk werkers, zodat deze beter voorbereid zijn en weten hoe ze moeten reageren op slachtoffers die bij hun aankloppen voor hulp.

We hebben daarbij jouw hulp nodig.
Op donderdag 12 november van 18.30 – 20.00u organiseren we opnieuw een digitale bijeenkomst en willen we alle zorgverleners, maatschappelijk werkers, docenten, artsen etc. uitnodigen om input te geven over:

•  hoe praten we over seksueel misbruik?

•  hoe moeten we reageren als de persoon voor je over dit onderwerp begint?

We hebben ook specialisten uitgenodigd om aanwezig te zijn, maar we zouden graag input krijgen van mensen die in het veld werken.

Wil je meedoen en input geven of ken je iemand die dat wil?
Stuur dan even een mailtje naar info@anneligtenberg.nl

 

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747