#Kijktip: “I may destroy you”

  01 september 2020

Vanaf 2 september is bij Ziggo/HBO ‘I May Destroy You’ te zien. Een gelaagde, zowel tragische als komische dramaserie die toont hoe de moderne (geseksualiseerde) date-cultuur verwarring en zelfs ernstig trauma oplevert, wanneer toestemming en grensoverschrijdend gedrag met elkaar botsen in het schemergebied van seksuele vrijheid. De serie durft vragen te stellen over seks en persoonlijke grenzen in een wereld waarin al die grenzen vervaagd lijken.

Het twaalfdelige ‘I May Destroy You’ is op de eerste plaats het indrukwekkende, persoonlijke verhaal van scenariste en co-regisseur Michaela Coel, die zelf meemaakte wat haar hoofdpersonage Arabella (door haar zelf vertolkt) ook overkomt: ze werd tijdens een avondje stappen gedrogeerd en verkracht. Wat volgt is een dappere en realistische kijk op haar verwerking van dit trauma en de complicaties van heling na seksueel geweld.

“Wie niets moet hebben van seksualiteit in het uitgaansleven anno 2020 kan deze serie beter niet gaan zien. Voor alle anderen: ‘I May Destroy You’ is een van de tien beste series die je dit jaar kunt kijken.” (Ronald Rovers in Trouw, 26 juli 2020)

Bekijk hier de trailer:

 

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747