Doe mee met project #YOUTOO!

  18 augustus 2020

Social designers Anne Ligtenberg en Mats Horbach zijn samen met Blauwe Maan het project #YOUTOO gestart. Doel is om de drempel voor slachtoffers van seksueel geweld om hulp te vragen te verlagen. Voor dit project kunnen wij de hulp van (oud)cliënten en hun naasten goed gebruiken.

Zelf aankloppen voor hulp
Seksueel misbruik komt vaak voor en kan iedereen overkomen. De gevolgen voor het slachtoffer zijn doorgaans enorm. Toch zoeken velen van hen geen hulp, waarbij gevoelens van angst, schuld en schaamte een belangrijke rol spelen. Daarbij kun je in het huidige zorgsysteem iemand pas helpen, als zij/hij zélf voor hulp aanklopt.

Handreiking hulpvraag
Wij vinden dat niet alle verantwoordelijkheid om hulp te zoeken bij de slachtoffers zou moeten liggen. Project #YOUTOO richt zich daarom op de periode vóórdat slachtoffers hulp gaan vragen. In die periode zou er een handreiking gedaan moeten worden naar mensen om hen te helpen de hulpvraag te stellen. Een laatste duwtje in de goede richting, zodat slachtoffers (sneller) de hulp krijgen die ze verdienen.

Hulp van (oud)cliënten
Om die handreiking te kunnen ontwikkelen is de input, kennis en ervaring van (oud)cliënten en naasten bijzonder waardevol. Daarom willen wij samen met jullie hiermee aan de slag. Denk daarbij aan vragen als: Hoe zag jouw belevingswereld eruit in de periode voordat je om hulp vroeg? Hoe bereik je iemand die geen hulp kan/wil vragen? In welke situatie voelt iemand zich veilig genoeg om de vraag te krijgen: ‘hoe gaat het met je?

Meedoen?
Wil je met ons meedenken en meedoen? Stuur dan een e-mail naar info@blauwemaan.nl, dan nemen wij contact met je op.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747