#lockdown: als er geen uitweg meer is…

Ook Nederland staat voor een enorme opgave in de strijd tegen het coronavirus. “De realiteit is dat het coronavirus onder ons is en voorlopig ook onder ons zal blijven”, zei premier Mark Rutte maandagavond jl. in een toespraak. “De opgave waar we voor staan is heel groot en we moeten dit echt met 17 miljoen mensen doen. Samen komen we deze moeilijke periode te boven.”

‘No escape’
Ondertussen worden er zeer ingrijpende maatregelen getroffen, die offers vragen van iedereen. Van sommigen meer dan anderen. Iva Bicanic (hoofd Landelijk Centrum Seksueel Geweld) wijst op het feit dat kinderen die seksueel misbruikt of mishandeld worden door een huisgenoot, het in deze tijd extra moeilijk zullen hebben. Omdat er geen escape meer is, nu scholen, sportclubs en buurthuizen, hun deuren hebben gesloten. Plekken die normaal gesproken een safe place zijn en daarbij afleiding bieden: een plek waar de ellende even niet bestaat. Bovendien, nu het contact met kwetsbaren en ouderen vermeden dient te worden, moeten ook oma’s en opa’s worden gemist als veilige haven.

Laten we dit vooral niet vergeten. Kinderen moeten beschermd worden. Wees daarom alert.
En stay safe!

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747