#leestip ‘Bevrijd van schaamte en schuld’, Brigitte M. Lommers

  23 januari 2020

Dat seksueel misbruik een grote impact kan hebben op je dagelijks leven, is algemeen bekend. Over wat de gevolgen kunnen zijn voor iemands seksleven, weten we daarentegen nog maar weinig. Hulpverlening na het misbruik richt zich immers meestal op traumaverwerking, níet op de ontwrichte seksualiteit. Schrijfster Brigitte M. Lommers schreef daarom een taboedoorbrekend boek over dit thema, getiteld ‘Bevrijd van schaamte en schuld’.

Brigitte M. Lommers, zelf slachtoffer van seksueel misbruik in haar jeugd, beschrijft hoe seksueel misbruik de basis kan zijn van een traumatische seksuele ontwikkeling en/of problematische  seksuele belevingswereld. Naast haar eigen worstelingen hiermee, bevat het boek de aangrijpende en vooral openhartige verhalen verhalen van 12 vrouwen en 2 mannen over hun misbruikverleden en hoe zij nu seksualiteit beleven. Met een voorwoord van Karin Bloemen.

Aanrader voor slachtoffers én hulpverleners

Een taboedoorbrekend boek, dat een goed beeld geeft van de impact van seksueel misbruik op de seksuele belevingswereld van slachtoffers. Een aanrader voor slachtoffers (m/v) en hulpverleners!

Brigitte Lommers zet zich al jaren in voor vrouwenrechten en geeft aandacht aan (seksueel) geweld, en dan met name seksueel misbruik van minderjarigen en (seksueel) geweld tegen vrouwen. Dit doet ze door als professional in de welzijns- en jeugdzorg aandacht te vestigen op dit onderwerp.

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747