Landelijke campagne ‘Wat kan mij helpen?’ gestart

  02 januari 2020

Slachtoffers van seksueel geweld aansporen om hulp te zoeken. Slachtofferhulp Nederland sloeg de handen ineen met het ministerie van Justitie en Veiligheid, de politie en het Centrum Seksueel Geweld. Het resultaat: de grote landelijke campagne ‘Wat kan mij helpen?’
Veel slachtoffers van seksueel geweld durven niet over de gebeurtenis(sen) te praten. Uit angst om niet geloofd te worden of zélf schuldig bevonden te worden, houden zij hun mond. Toch is het juist belangrijk om zo snel mogelijk hulp te zoeken. Bewustwording van de impact die seksueel geweld heeft, is volgens Victor Jammers van Slachtofferhulp Nederland heel belangrijk: “We moeten de boodschap blijven herhalen, zodat mensen zich ook bewust blijven van de impact die (seksueel) geweld kan hebben.”.

Ervaringsverhalen
Slachtoffers van seksueel geweld moeten er niet alleen voor staan. Het is belangrijk dat slachtoffers beseffen dat het niet oké is wat zij hebben meegemaakt. Dat zij hulp nodig hebben en erover moeten praten. Met ‘Wat kan mij helpen’ worden verhalen gedeeld van anderen die te maken hebben gehad met seksueel geweld. Op die manier kunnen slachtoffers lezen wat zij hebben meegemaakt, welke twijfels daarbij kwamen kijken, waarom zij professionele hulp hebben gezocht en wat hen dat heeft opgeleverd.

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747