#orangetheworld: Blauwe Maan kleurt oranje in Oisterwijk

  14 november 2019

Op 25 november is #Orangetheworld, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Van die dag tot 10 december wordt 16 dagen lang wereldwijd actie gevoerd. Gemeente Oisterwijk steunt dit initiatief van UN Women en komt samen met Blauwe Maan in actie.

Wethouder Stefanie Vatta over het belang van deze campagne: ”Als Global Goal gemeente richten wij ons op het verminderen van álle vormen van geweld. Ook in Nederland krijgt 45% van de vrouwen en meisjes te maken met geweld en wordt er wekelijks gemiddeld 24 keer aangifte gedaan van verkrachting. Veel mensen hebben daar geen idee van. Het is dan ook van belang dat ieder meisje en iedere vrouw de aandacht, de steun en de stem krijgt die zij verdient. We willen het taboe doorbreken en daarover met elkaar in gesprek gaan.

Blauwe Maan, partnerorganisatie van Oisterwijk besteedt daarom gedurende de campagne extra aandacht aan het onderwerp:
Maandag 25 november is in Cultuurcentrum Tiliander (Spoorlaan 82c) de documentaire ‘City of Joy’ te zien. City of Joy biedt een veilig thuis voor Congolese vrouwelijke slachtoffers van verkrachting en ander oorlogsgeweld. Na afloop volgt een bespreking met de bezoekers. Aftrap is om 19:30 met een woordje vooraf door wethouder Vatta en Ellen Roskes, directeur Blauwe Maan. Toegang gratis.
Dinsdag 10 december organiseert Bibliotheek Oisterwijk een ‘boekproeverij’ rondom het thema in Cultuurcentrum Tiliander. Er zullen diverse boeken aan bod komen. Blauwe Maan leidt de avond in. Aanvang 20:00u. (tot 21:30u.) Toegang gratis.

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747