Film ‘Working Woman’ kaart seksuele intimidatie op de werkvloer aan

  05 november 2019

Wanneer is iets oké en wanneer grensoverschrijdend? Met dat grijze gebied in het achterhoofd, schetst de Israëlische regisseur Michal Aviad in haar film ‘Working Woman’ de verstikkende situatie van seksuele intimidatie op de werkvloer. De recent uitgekomen film geeft je inkijk in een belangrijk onderwerp: anonieme, sociaal geïsoleerde vrouwen die het zich niet kunnen permitteren om een verandering in de situatie aan te brengen. Op deze manier draagt Aviad bij aan meer aandacht voor en openheid over dit thema.

In 2012 begon Aviad aan haar nieuwste film door het besef dat het grootste deel van de verkrachtingen wordt gepleegd door iemand die het slachtoffer kent. ‘Er zijn zoveel vrouwen die met dagelijks, banaal seksisme te maken krijgen,’ geeft ze aan Volkskrant aan. ‘Het was niet bepaald moeilijk om aan materiaal te komen.’

Seksuele intimidatie in beeld
Iedere dag hoorde Aviad wel iets van vrouwen uit verschillende werkgebieden. Voor de Israëlische regisseur de reden om haar film ‘Working Woman’ te schrijven over de dertigjarige, ambitieuze Orna. Het gezin van de jonge vrouw heeft het niet breed, waardoor ze besluit te gaan werken bij een makelaarskantoor. Hier krijgt ze te maken met haar baas, die haar de wereld van de makelaardij leert kennen. Deze baas test haar tegelijkertijd ook continu uit, waarbij het lastig te onderscheiden is wanneer zijn gedrag ‘normaal’ is of grensoverschrijdend. Ze wil daarbij haar baan uiteraard niet verliezen.

De Volkskrant beoordeelde de film met vier van de vijf sterren. Lees de volledige recensie hier.

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747