16 oktober: Thema-avond seksueel Misbruik Hilvarenbeek (Goirle en Oisterwijk)

  10 oktober 2019

Hilvarenbeek – Hoewel seksueel misbruik aan de orde van de dag is, is het taboe rondom dit thema nog steeds enorm. Blauwe Maan wil daarom het thema op de kaart zetten in de gemeenten Oisterwijk, Goirle en Hilvarenbeek. Samen met diverse lokale partners organiseert zij een gevarieerde thema avond voor inwoners, vrijwilligers en professionals op 16 oktober a.s. in Cultureel Centrum Elckerlyc.

Het kan iedereen gebeuren
Blauwe Maan biedt hulp aan slachtoffers van seksueel misbruik (en hun partner/familie) in de regio Hart van Brabant. Directeur Ellen Roskes: “#MeToo, misbruik in de kerk, in de sport, op school, op het werk of bij de therapeut. Je hoort het steeds vaker. Desondanks zwijgen veel slachtoffers liever, uit gevoelens van angst, schuld en vooral schaamte. Wij zien dat dagelijks in de hulpverlening. Terwijl het iedereen kan gebeuren. Iedereen kent wel íemand, toch? Daarom willen we het thema bespreekbaar maken en daarbij de drempel om hulp te zoeken verlagen.”

Samen het taboe doorbreken
Gerrit Overmans, wethouder samenleving in Hilvarenbeek: “We hebben het hier over een structureel maatschappelijk probleem, dat overal voorkomt en ons in principe allemaal aangaat.  Met collectief wegkijken en zwijgen lossen we dit nooit op. We moeten dat samen aanpakken. Samen seksuele grensoverschrijding, in welke vorm dan ook, op de agenda zetten en samen het taboe doorbreken.”

Woensdag 16 oktober van 19.00 – 21.30 u. in cultureel centrum Elckerlyc, Achter Het Raadhuis 2, Hilvarenbeek. Inloop vanaf 19.00 u. Opening door de wethouder en het programma bestaat uit o.a. ervaringsverhalen, feiten & cijfers en thematafels (werk & vrije tijd / kerk / familie / signalering), waaraan we met elkaar in gesprek gaan. Toegang is gratis.

Ben jij, of iemand die je dierbaar is, seksueel misbruikt? Of wil je zelf het thema bespreekbaar maken in de wijk, op school, werk of sportclub? www.blauwemaan.nl.

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747