Verstijfd van angst tijdens verkrachting

  27 juni 2019

Eerder dit jaar zond Zembla een aflevering uit over verkrachting en specifiek de gevolgen wanneer slachtoffers verstijven van angst. De Nederlandse wetgeving is namelijk zo ingericht dat er alleen sprake is van verkrachting als het slachtoffer is gedwongen. Juist als je verstijft van angst, ben je niet meer in staat om te protesteren en is dwang moeilijk te bewijzen. Naar aanleiding van de uitzending heeft Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid aangekondigd een wijziging in de zedenwet na te streven die ervoor zorgt dat daders hier op deze manier niet meer mee weg komen.

Aflevering bekijken: https://zembla.bnnvara.nl/nieuws/verstijfd-van-angst
Meer weten over de freeze-reactie bij verkrachtingen en seksueel geweld? Lees onze blog van 27 juni 2019.

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747