Thema-avond in Vlijmen ‘Seksueel misbruik(t)? Doorbreek het taboe!’

  16 mei 2019

Seksueel misbruik is aan de orde van de dag. Toch is het taboe nog steeds groot. Bijeen -voor zorg, jeugd en werk- en Blauwe Maan willen het onderwerp in de gemeente Heusden op de kaart zetten met een gevarieerde thema-avond voor inwoners en professionals op 5 juni a.s. in De Mand te Vlijmen.

Het kan iedereen gebeuren
Blauwe Maan biedt hulp aan slachtoffers van seksueel misbruik (en hun partner/familie) in de regio Hart van Brabant. Directeur Ellen Roskes: “#MeToo, misbruik in de kerk, in de sport, op school of op het werk. Je hoort het steeds vaker. Desalniettemin zwijgen veel slachtoffers liever, uit gevoelens van angst, schuld en vooral schaamte. Wij zien dat dagelijks in de hulpverlening. Terwijl het iedereen kan gebeuren; en iedereen kent wel íemand, toch? Daarom willen we het thema  bespreekbaar maken en de drempel om hulp te zoeken verlagen.”

Samen het taboe doorbreken
Arie Hobo, manager Bijeen: “Overal komt misbruik voor, ook in Heusden. Met collectief  wegkijken en zwijgen lossen we dit nooit op. Met erover praten wel. We hebben het hier immers over een structureel, maatschappelijk probleem dat ons in principe allemáál aangaat. De beste manier is dan ook om dit samen aan te pakken. Samen seksuele grensoverschrijding, in welke vorm dan ook, bespreekbaar maken en samen het taboe doorbreken.”

Woensdag 5 juni van 19.00 – 21.30 u in De Mand, Jan Steenstraat 2 in Vlijmen.

Inloop vanaf 19.00 u. Opening door wethouder Peter van Steen.

Programma: o.a. ervaringsverhalen, feiten & cijfers, thematafels.

www.blauwemaan.nl
www.bijeenheusden.nl

aankondigingsposter

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747