Van machteloosheid naar vrijheid

Van de week zag ik een film. Het ging over een vrouw die misbruikt werd en later wraak nam op de dader. Het was heftig om te zien. Maar het beeld wat mij het meest is bijgebleven is dat ze zichzelf zag kijken naar de situatie in de reflectie van een raam. Voor mij straalde dat enorme eenzaamheid en machteloosheid uit. Precies zoals ik me destijds voelde.

Ze had haar wraak genomen. Ze was auteur van beroep en koos ervoor middels het schrijven van een misdaadroman haar verhaal hierin te verwerken. Dit was haar manier om zichzelf te kunnen uiten.

Ik had het persoonlijk nodig om mijn verhaal o.a. hardop uit te kunnen spreken. Ieder mens met zoveel hartzeer door seksueel misbruik heeft het nodig hier een weg in te vinden. Er zijn verschillende manieren waarop ik het misbruik en de gevolgen daarvan verwerk. Op onverwachte momenten wordt er iets in me geraakt dat aandacht behoeft rondom dit trauma, als in een golvende beweging. Dan ga ik op onderzoek uit naar de juiste hulp(verlener) voor dat stuk. Net zo lang totdat ik iemand heb gevonden bij wie ik me veilig voel. Niet meer met een gevoel van machteloosheid, maar met een gevoel van vrijheid.

 

Warme groet,

Nicole

Blauwe Maan

Wilhelminapark 55
5041 ED Tilburg

 

Tel:  013 – 584 16 94 (secretariaat)
E-mail: info@blauwemaan.nl

Werkgebied

Tilburg, Dongen, Gilze en Rijen, Heusden, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Waalwijk en West Brabant ism
maatschappelijk werk

DonerenIBAN: NL59 INGB 0004425747